Dokumentacija za ulazak u Kanadu

Imam hrvatski pasoš i imam rodbinu u Kanadi. Šta mi je potrebno sve za ulazak u Kanadu i obilazak rodbine?
Hvala!

ODGOVOR

Pošto ste hrvatski državljanin, prema informacijama kojima raspolažemo, za putovanje u Kanadu ne treba vam viza, već je dovoljno da ste u dobrom zdravstvenom stanju i da imate validan pasoš, koji je mašinski čitljiv. Dodatno, prilikom ulaska u Kanadu, imigracioni službenici mogu zahtevati od vas i dopunsku dokumentaciju:

  • dokaz da idete u obilazak rodbine i da ćete napustiti Kanadu nakon obavljene posete, pa je potrebno da obezbedite pozivno pismo
  • potvrdu da imate dovoljno novca za vaš boravak u Kanadi, a što zavisi od dužine boravka i mesta gde ćete odsesti (kod rođaka ili u hotelu)

Detalje pogledajte na linku Dopunska dokumenta za ulazak u Kanadu, a svakako vam preporučujem da se, ukoliko imate neka dodatna pitanja u vezi dokumentacije, obratite direktno kanadskoj ambasadi u Zagrebu:

Kanadska Ambasada u Hrvatskoj

Prilaz Gjure Dezelica 4

10000 Zagreb

Croatia

Telephone: +385-1-488-1200

Fax: +385-1-488-1230

Email: zagrb@international.gc.ca

Važno je da znate da, iako vam nije potrebna viza, nema garancije da će vam biti dozvoljen ulazak u Kanadu i to zavisi od procene imigracionog službenika, kada sletite.

Kanadska ambasada ima svoju kancelariju i u Srbiji, pa se možete obratiti i njima, a kontakt podatke pogledajte na linku Ambasada Kanade u Beogradu.

Za putovanje u Kanadu potrebno je da na vreme obezbedite avionske karte i što ih ranije kupite, imaćete povoljniju cenu.

Na linku Let do Kanade pogledajte raspoložive letove i cene karata za bilo koji datum putovanja.

Instrukcije kako da u 4 jednostavna koraka online rezervišete karte pročitajte na linku Uputstvo za kupovinu. A avio karte možete rezervisati i telefonom, radnim danima od 9h do 20h:

  • ako zovete sa fiksnog telefona iz Srbije, besplatno nas pozovite na 0800-085-085
  • ukoliko zovete iz inostranstva ili sa mobilnog telefona, naš broj je +381-62-280029
  • Možete nas kontaktirati putem Viber-a i WhatsApp-a na broj 069 280 0290

Garantujemo vam najpovoljnije cene avio karata do Kanade.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u, budite u toku sa aktuelnim promocijama.

kanada-avionske-karte

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA