Dozvoljena težina prtljaga, Lufthansa

Koja je dozvoljena količina prtljaga na letu Beograd Malta 02.08.2012. let preko Frankfurta LH 1407. Šta znači oznaka prtljaga ADT 1 PC? Koja je to težina u pitanju?

ODGOVOR

Dozvoljena težina prtljaga

Na letu Beograd - Malta, koji obavljaju avio kompanije Lufthansa i Air Malta (u odlasku preko Frankfurta, a u povratku preko Minhena) dozvoljen je 1 komad čekiranog prtljaga, težine 20kg i dimenzije mu ne smeju preći 158 cm (zbir dužine, širine i visine torbe).

Oznaka ADT 1 PC koja stoji uz prtljag se odnosi na dozvoljen 1 komad prtljaga za odrasle osobe. Kada let obavlja samo Lufthansa, dozvoljena maksimalna težina je 23kg, ali kako vaše putovanje obavlja i avio prevoznik Air Malta, potrebno je da se pridržavate njihovih ograničenja po pitanju težine prtljaga, a to je maksimalno 20kg.

Kako da rezervišete avionske karte?

Na linku Jeftine aviokarte pogledajte raspoložive letove i cene karata za bilo koji datum putovanja.

Instrukcije kako da u 4 jednostavna koraka rezervišete karte pročitajte na linku Uputstvo za kupovinu.

Avio karte možete bukirati i putem telefona, radnim danima u periodu 9-20h:

  • ako zovete sa fiksnog telefona iz Srbije, besplatno pozovite 0800-085-085
  • za pozive iz inostranstva ili sa mobilnog telefona, naš broj je +381-62-280029

Online naručivanje polise putnog osiguranja

Za putovanje u inostranstvo savetujem vam da imate plaćeno putno zdravstveno osiguranje. Polisu osiguranja možete da naručite online, popunjavanjem formulara na linku Uniqa putno osiguranje.

Kada popunite formular potrebnim podacima, mailom će vam stići instrukcije za uplatu osiguranja za broj dana koji želite da provedete van Srbije, a vi odlučite koja opcija za plaćanje vam najviše odgovara. Po prijemu uplate, poslaćemo vam polisu zdravstvenog osiguranja na e-mail.

Kako da platite avionske karte i putno osiguranje?

Plaćanje avionskih karata i putnog osiguranja može da se obavi na nekoliko različitih načina, zavisno od toga kada i odakle vršite uplatu:

  • radnim danima iz Srbije, na raspolaganju su sledeće opcije:

     

  • vikendom i praznicima iz Srbije ili iz inostranstva moguće je samo online plaćanje, Master ili Visa karticom

Online hoteli

Kliknite na link Online rezervacija hotela da pogledate ponudu hotelskog smeštaja i cene tokom vašeg boravka na Malti.

Izaberite zemlju i grad, datume dolaska i odlaska, kao i tip sobe koji vam treba i dobićete ponudu raspoloživih hotela sa ukupnom cenom sa svim uračunatim taksama za navedeni broj dana.

Kada izaberete hotel, kliknite na dugme Nastavite kako biste izvršili rezervaciju smeštaja. U otvorenom prozoru unesite podatke sa vaše kreditne kartice, kao i podatke o gostima hotela. Veoma je važno da znate da se plaćanje hotela vrši odmah prilikom rezervisanja, a možete ga obaviti nekom od sledećih kreditnih kartica: Visa, Master, American Express ili Diners Club.

Po završenom unosu traženih podataka i obavljenom plaćanju, na e-mail će vam stići potvrda o rezervaciji hotela i uspešno obavljenoj transakciji.

Za sve naknadne izmene u vezi smeštaja, potrebno je da se obratite direktno hotelu.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA