Dozvoljena težina prtljaga u avion

Interesuje me koliko je kilograma dozvoljeno uneti u avion?

ODGOVOR

Dozvoljena težina prtljaga u avion

Dozvoljena težina prtljaga koja se besplatno prevozi zavisi od aviokompanije preko koje letite.
Najčešće količine su 30 ili 32kg za prekookeanske letove i 20 ili 23kg za evromediteranske letove. Neke avio kompanije propisuju i dimenzije prtljaga kao granične.
Prtljag koji putnik unosi sa sobom u putničku kabinu, o kome se sam stara, ne ulazi u dozvoljenu količinu predatog prtljaga.
Iz mera bezbednosti i komoditeta u kabini, putniku je dozvoljeno da ima samo jedan ručni prtljag čije ukupne dimenzije ne prelaze 115 cm ni težinu veću od 10 kg.
Lične stvari mogu biti takođe unete: mala tašna, ogrtač, kišobran, štap, dečija kolica i sl.Za prtljag koji prelazi ograničenja postoji određena doplata.

Online kupovina avio karte

Na linku Jeftine aviokarte pogledajte raspoložive letove i cene karata za bilo koji datum putovanja i do bilo koje svetske destinacije.

Kada pronađete let koji vam odgovara, na prethodno navedenom linku možete odmah online i da rezervišete aviokarte. Instrukcije kako da u nekoliko jednostavnih koraka to obavite pročitajte na linku Uputstvo za kupovinu.

Avionske karte možete rezervisati i telefonom, radnim danima od 9h do 20h:

  • ako zovete sa fiksnog telefona iz Srbije, besplatno nas pozovite na 0800-085-085
  • ukoliko zovete iz inostranstva ili sa mobilnog telefona, naš broj je +381-62-280029

Uniqa putno osiguranje

Na linku Uniqa putno osiguranje možete odmah naručiti osiguranje za period boravka van zemlje.
Potrebno je da popunite formular traženim podacima i nakon toga mailom će vam stići instrukcije za uplatu osiguranja, a vi izaberite koja opcija za plaćanje vam najviše odgovara. Po prijemu vaše uplate, poslaćemo vam polisu zdravstvenog osiguranja na e-mail.

Bukiranje hotela

Ponudu hotelskog smeštaja za sve datume i destinacije proverite na linku Online Hoteli .

Rezervacija se vrši tako što prvo birate državu gde putujete, a onda iz opadajućeg menija odaberite grad i datum boravka kao i tip sobe (jednokrevetna, dvokrevetna...) i sistem će prikazati sve raspoložive hotele za izabrane kriterijume.
Kada pronađete ponudu koja vam odgovara kliknite na "Nastavite" i otvoriće vam se strana gde popunjavate podatke osobe koje će boraviti u hotelu.
Proces rezervacije je završen kada odmah na istoj strani obavite i plaćanje putem Visa, Master, Diners Club ili American Express kreditne kartice.
Nakon toga automatski dobijate mail-om potvrdu rezervacije i obaveštenje o izvršenom plaćanju.

Ukoliko želite da promenite datum boravka ili otkažete smeštaj, za povrat novca ili doplatu obratite se direktno hotelu.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA