Dozvoljena težina prtljaga za JAT letove

Imam elektronsku kartu za relaciju FRA-BEG (ekonomska klasa), na kojoj piše da je dozvoljeno 30 kg prtljaga. Mene zanima ako nemam ručni prtljag, da li mogu da imam 30 kg prtljaga za prijavu, a ne 20 kg kako je na sajtu JAT-a (10kg ručnog + 20 kg za prijavu)?
Unapred zahvalni putnik

ODGOVOR

Dozvoljena težina prtljaga

Prilikom putovanja morate da se pridržavate striktnih pravila u vezi dozvoljenih težina prtljaga, a koja definišu avio kompanije koje obavljaju let.

Ako imate avio kartu za let ekonomskom klasom sa kompanijom Jat Airways , iako nemate ručni prtljag, dozvoljena težina prtljaga za čekiranje za JAT letove je 20kg, i ukoliko ovu količinu prekoračite bićete u obavezi da izvršite doplatu za prekoračenje.

Online rezervacija avionskih karata

Na linku Jeftine aviokarte pogledajte letove i cene karata za bilo koji datum leta.

Kada pronađete let koji vam najviše odgovara, rezervaciju karte možete obaviti odmah online ili nas pozovite telefonom, radnim danima od 9h do 20h:

  • +381-62-280029 - za pozive iz inostranstva ili sa mobilnih telefona
  • 0800-085-085 - za pozive iz Srbije, pri čemu je razgovor upućen sa fiksnog telefona besplatan

Plaćanje avionskih karata

Avionsku kartu možete da platite na nekoliko različitih načina, zavisno od toga kada i odakle vršite plaćanje:

Uniqa putno osiguranje

Za putovanje u inostranstvo poželjno je da imate uplaćeno i putno zdravstveno osiguranje.

Potrebno je da na linku Uniqa osiguranje popunite formular traženim podacima i sistem će obračunati cenu. Odmah nakon toga će vam mailom stići instrukcije za uplatu osiguranja, a vi odlučite koja opcija za plaćanje vam najviše odgovara. Po prijemu uplate, poslaćemo vam polisu zdravstvenog osiguranja na e-mail.

Hoteli - online booking

Za putovanje do bilo koje destinacije možete unapred da rezervišete sebi i hotelski smeštaj. Kliknite na link Hoteli - online rezervacije i pogledajte ponudu i cene smeštaja.

Imate na raspolaganju veliki izbor hotela, pa kada pronađete hotel koji vam najviše odgovara, kliknite na dugme Nastavite kako biste rezervisali smeštaj, a potom unesite podatke sa vaše kreditne kartice, kao i lične podatke osoba koje će biti gosti hotela. Važno je da znate da se plaćanje hotela vrši odmah prilikom rezervisanja, a možete ga obaviti nekom od sledećih kreditnih kartica: Visa, Master, American Express ili Diners Club.

Po završenom unosu traženih podataka i obavljenom plaćanju, na e-mail će vam stići potvrda o rezervaciji hotela. Ako naknadno budete imali potrebu za bilo kakvom izmenom u vezi smeštaja, obratite se direktno hotelu.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA