Elektronska karta, e-ticket

Dobro jutro. Kupio sam elektronsku kartu preko vaše agencije i dobio je meilom i zanima me šta dalje, treba li mi još nešto ili je to sve? Da li je samo trebam odštampati iz meila ili šta? Molim vas za što brži odgovor.
Unapred hvala.

ODGOVOR

Elektronska karta, e-ticket

Elektronska karta koju ste dobili mail-om je originalni dokument za putovanje. Dovoljno je da je odštampate (mada nije neophodno, bitno je da kod sebe samo imate broj elektronske karte: e-Ticket Number) i sa odštampanim primerkom karte idete direktno na aerodrom na čekiranje, 2 sata pre poletanja.

A poželjno je da pre putovanja proverite status i sve detalje vašeg leta na linku www.viewtrip.com, unošenjem broja rezervacije i prezimena.

Online kupovina avio karte

Ponudu letova i cene za bilo koji datum ili destinaciju pogledajte na Jeftine karte.

Detaljno uputstvo kako da rezervišete aviokartu na našem sajtu pročitajte na linku Online rezervacije.
Rezervisanu aviokartu možete platiti na nekoliko načina, zavisno od toga kada i odakle obavljate plaćanje:

Plaćanje iz Srbije:

Plaćanje iz inostranstva - samo Master ili Visa karticom koja podržava plaćanje preko interneta, odmah nakon rezervacije

Avio karte možete rezervisati i pozivom na broj 0800-085-085 svakog radnog dana od 9h do 20h i poziv je besplatan ako zovete sa fiksnog telefona iz Srbije. Za pozive iz inostranstva ili sa mobilnog telefona naš broj telefona je +381-62-28-00-29.

Online naručivanje polise za putno osiguranje

Za putovanje u inostranstvo poželjno je da imate uplaćeno i putno osiguranje, asada ga možete naručiti preko našeg sajta, na linku Uniqa putno osiguranje.
Popunite formular potrebnim podacima, mi ćemo vam poslati predračun za uplatu osiguranja za broj dana koji želite da provedete van Srbije, a nakon evidentirane uplate poslaćemo vam i polisu osiguranja na mail.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA