JAT Airways, dozovljena težina prtljaga

Poštovani, imala bih jedno pitanje koje se odnosi na dozvoljeni prtljag. U pitanju je let kompanijom JAT Beograd-Beč. Dobila sam elektronsku kartu sa odgovarajuom šifrom i ostalim podacima o letu i putnicima. Stavka *Contact airline to confirm baggage allowance mi nije baš najjasnija tačnije, moje pitanje je da li to znači da moram da kontaktiram avioprevoznika kako bih potvrdila da ću imati dozvoljeni prtljag od 30 kg ili se to podrazumeva samom ovom kupovinom karte? Hvala unapred na odgovoru.

ODGOVOR

JAT Airways, dozovljena težina prtljaga

Pošto svaka avio kompanija ima svoja pravila po pitanju dozvoljene težine prtljaga, na elektronskoj karti uvek stoji stavka *Contact airline to confirm baggage allowance. To vam je samo podsetnik da pre putovanja, ukoliko ne znate koliki je dozvoljeni prtljag preko kompanije sa kojom letite, pozovete tog avio prevoznika i proverite informaciju, kako ne biste došli u nezgodnu situaciju sa prekoračenjem težine.

Za putovanje sa kompanijom JAT Airways važi sledeće pravilo: prema plaćenoj klasi prevoza putnici imaju pravo na 30 kg prtljaga u poslovnoj klasi, odnosno 20 kg u ekonomskoj klasi prevoza. Dozvoljeno je i unošenje jednog ručnog prtljaga u avion, a njegove ukupne dimenzije ne smeju da prelaze 115 cm ni težinu veću od 8 kg. Lične stvari takođe mogu biti unete: mala tašna, ogrtač, kišobran, štap, dečija kolica i sl.

Znači, u vašem slučaju, nema potrebe da kontaktirate i bilo šta potvrđujete Jat-u, a možete pored ručnog poneti još 20kg prtljaga ako imate kartu za ekonomsku klasu, ili 30kg ako je u pitanju biznis klasa.

Online kupovina aviokarata

Ponudu letova i cene karata za bilo koji datum putovanja ili destinaciju pogledajte na Avio karte.

Kada izabere let koji vam najviše odgovara, na istom linku možete online da rezervišete i kupite karte.
Uputstvo kako da rezervišete avio karte na našem sajtu možete pročitati na linku Online kupovina.

Ukoliko vam je prilikom rezervacije potrebna pomoć, pozovite nas na broj 0800-085-085 svakog radnog dana od 9h do 23h. Ovaj poziv je besplatan ako zovete sa fiksnog telefona iz Srbije. Za pozive iz inostranstva ili sa mobilnog telefona naš broj telefona je +381-62-28-00-29.

Plaćanje avionskih karata

Rezervisane avio karte možete platiti Master ili Visa karticom online odmah nakon rezervacije ili na neki od sledećih načina:

Putno osiguranje

Za putovanje u inostranstvo potrebno vam je i putno osiguranje, a možete ga naručiti online preko našeg sajta na linku Uniqa putno osiguranje. Unesite potrebne podatke, a mi ćemo vam u roku od 24 sata poslati predračun za uplatu osiguranja, za izabrani period boravka u inostranstvu. Po vašoj uplati stići će vam polisa osiguranja na mail.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA