Kašnjenje leta

Postovani, potreban mi je savet. Prekljuce sam se sa suprugom vracao sa Sicilije. Imali smo let Rayanair-a iz Palerma za Rim i let Alitalie iz Rima za Beograd. Let iz Palerma je bio zakazan u 9.55 a iz Rima u 14.45. Bilo je nevreme u Palermu, pa su preusmerili avion na aerodrom Trapani. Vreme poletanja su menjali vise puta. Sluzbenik aerodroma nas je obilazio i obavestio da se razmatra da li ce let biti iz Palerma ili Trapanija. Od 11.10 se sve normalizovalo, sam Rayanair je imao poletanja od 11.30. Imali smo karte Air Srbije za Alitalia let iz Rima. Pisali smo im oko 11.30 i obavestili da mozemo zakasniti na let iz Rima zbog nevremena. Odgovirili su sat vremena kasnije da ako zakasnimo da se javimo da nam promene rezervaciju uz odredjene uslove. Rayanair je poleteo tek u 13.30 i zakasnili smo na let za BG. Kada smo pozvali Air Srbiu rekli su nam da moramo da platimo kaznu 160€ po osobi ako idemo na promenu rezervacije. Bilo je ocajno! Kupili smo karte za Trst i tamo odleteli, a po nas je dosao prijatelj iz Bg. Imamo veliku finansijsku stetu. Da li imamo pravo da trazimo odstetu od Rayanair-a, Air Serbia? Rayanair moze da se vadi na meteo uslove, ali do 11.15, mnogo vise su kasnili. A Air Serbia nas je svojim savetom dovela u zabludu. Sta nam savetujete? Hvala.

ODGOVOR

Kada se kupuju dve odvojene karte u ovom slučaju jedna od low cost avio kompanije Ryanair a druga od oficijalne avio kompanije Air Serbia, ni jedna od navedenih avio kompanije nije odgovorna za kašnjenje druge.Što znači u ovom slučaju Ryanair je kasnio i automatski vam propada karta za drugi let.

Mi uvek savetujemo naše putnike da kad kupuju kartu kupuju povezane karte jer u tom slučaju avio kompanija snosi sve troškove usled otkazivanja. A ovako ne. I zato su vam i naplatili promenu postojeće karte, jer se vodite kao no show putnici, odnosno putnici koji se nisu pojavili na let.

Da pogledate ponudu letova za neko naredno putovanje kliknite na link Jeftine avio karte za sve destinacije

Kako da napravite rezervaciju na našem sajtu i izvršite plaćanje karte pogledajte ovde

Obezbeđujemo garantovano najniže cene karata. Pratite sve naše aktuelne ponude preko društvenih mreža: Facebook i Twitter

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA