Klase putovanja u avionu, aviokompanije

Zdravo,
Molim vas recite mi koje sve klase putovanja postoje, tj. kako sam čuo postoji klasa za avio karte i da cena zavisi od njih?
Pozdrav i hvala
Marko

ODGOVOR

Dragi Marko
Postoje sledeće klase avio karata: ekonomik, biznis i prva klasa.
Ekonomska klasa predstavlja najčešće korišćenu klasu. Kvalitet usluge u ovoj klasi se može razlikovati u zavisnosti od avio kompanije, ali ne sme odstupati od propisanih standarda. Za razliku od prve i biznis klase, korisnicima usluga ekonomske klase nije omogućen luksuz posebnih prostorija pre poletanja aviona, i u tranzitu. Shodno usluzi, cena karte u ekonomskoj klasi je najniža.
Biznis klasa u pojedinim avio kompanijama, kada ne postoji prva klasa ovo je najbolja klasa. Podrazumeva sličan kvalitet usluga kao i prva klasa, a od avio kompanija zavisi nivo tog kvaliteta.
Prva klasa je ujedno i najbolja. Putnici ove klase su smešteni na samom početku aviona, imaju veća i udobnija sedišta, bolji kvalitet usluge (hrane, pića), pre poletanja aviona mogu se opustiti u posebnim prostorijama na aerodromima predvidjenim za ovu klasu, a prilikom menjanja aviona, na daljim destinacijama, mogu sebi priuštiti da se osveže u đakuziju, istuširaju, presvuku... Ovu klasu imaju samo neke avio kompanije
Pozdrav

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA