Količina tečnosti u avionu

Ujutru putujem za Litvaniju na vikend. Sa sobom nosim samo ručni prtljag. Interesuje me mogu li u kesi za prenos tečnosti da imam i kozmetiku koja je zapremine 200ml, ako je u pakovanju ostalo manje od 100ml? Kako je pravilnikom utvrdjeno?

ODGOVOR

Prenos tečnosti u ručnom prtljagu

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je usvojio ograničenja i uslove za dozvoljen prenos tečnosti, gelova i aerosola u ručnom prtljagu kao i način obavljanja bezbednosnog pregleda ručnog prtljaga. Na osnovu toga posuda u kojoj se nalazi tečnost - kozmetika sme biti maksimalne zapremine 100ml.

Detaljne informacije za pravila unošenja tečnosti u avion pročitajte na linku Količina tečnosti u avionu?.

Online rezervacija avionske karte

Na linku Jeftine avionske karte pogledajte ponudu letova za sve svetske destinacije sa cenama. Kada izaberete odgovarajući let, na istom linku možete online besplatno da rezervišete i kupite avionsku kartu.

Uputstvo kako da obavite ceo proces rezervacije karte na sajtu i izaberete način plaćanja možete pročitati na linku Online kupovina.

Avio karte možete rezervisati i pozivom na broj 0800-085-085 svakog radnog dana od 9h do 23h i poziv je besplatan ako zovete sa fiksnog telefona iz Srbije. Za pozive iz inostranstva ili sa mobilnog telefona naš broj telefona je +381-62-28-00-29.

Plaćanje avionske karte

Rezervisanu aviokartu možete platiti na jedan od sledećih 5 načina: Master ili Visa karticom online odmah nakon rezervacije, uplatnicom kao fizičko lice u banci ili pošti, nalogom za prenos preko preduzeća ili e-bankingom, putem Raiffeisen web kredit ili putem sms-a ukoliko ste korisnik Telenor usluge PlatiMo.

Putno osiguranje - online kupovina

Za putovanje u inostranstvo potrebno vam je i putno osiguranje, a možete ga naručiti na linku Uniqa putno osiguranje. Unesite potrebne podatke, a mi ćemo vam u roku od 24 sata poslati predračun za uplatu osiguranja, za izabrani period boravka van Srbije putem mail-a. Kada evidentiramo vašu uplatu, dobićete polisu osiguranja na e-mail.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA