Lekovi u avionu

Mama treba da putuje u inostranstvo, a dijabetičar je sa terapijom i insulinom. Da li može da unese lekove i insulin sa sobom, s obzirom da nema prtljag vec ima samo ručni prtljag. Unapred HVALA

ODGOVOR

Lekovi u avionu

Lekovi za ličnu upotrebu se mogu nositi u ručnom prtljagu, a tu spadaju male količine (par tableta) koje je lekar prepisao kao terapiju. Svaki lek koji je u tečnom stanju ne može da prelazi 100ml, a prilikom bezbednosne kontrole na aerodromima u EU i Švajcarskoj, od putnika se može zahtevati da potvrdi opravdanost unošenja i korišćenja lekova.

Prenos medicinskih preparata kao što su insulin, krvna plazma, i sl., kao i lekova u obliku tečnosti, gelova ili aerosola je moguće isključivo putnicima koji poseduju potvrdu nadležne medicinske ustanove ili ovlašćene lekarske ordinacije, pa je potrebno da putnik tu potvrdu (dijagnozu) ima kod sebe.

Svakako, moj predlog je da se detaljno informišete kod avio kompanije preko koje letite o detaljima za unos lekova u avion, jer uslovi su različiti kod različitih kompanija.

Kupovina avionske karte preko interneta

Ponudu letova i cene za bilo koji datum putovanja ili destinaciju pogledajte na Jeftine aviokarte.

Detaljno uputstvo kako da rezervišete aviokartu na našem sajtu možete pročitati na linku Online kupovina.
Rezervisanu aviokartu možete platiti na nekoliko načina, zavisno od toga kada i odakle obavljate plaćanje:

Plaćanje iz Srbije:

Plaćanje iz inostranstva - samo Master ili Visa karticom koja podržava plaćanje preko interneta, odmah nakon rezervacije

Avio karte možete rezervisati i pozivom na broj 0800-085-085 svakog radnog dana od 9h do 20h i poziv je besplatan ako zovete sa fiksnog telefona iz Srbije. Za pozive iz inostranstva ili sa mobilnog telefona naš broj telefona je +381-62-28-00-29.

Kupovina putnog osiguranja preko interneta

Za putovanje u inostranstvo poželjno je da imate uplaćeno i putno osiguranje, a možete ga naručiti na linku Uniqa putno osiguranje. Popunite formular potrebnim podacima, mi ćemo vam poslati predračun za uplatu osiguranja za broj dana koji želite da provedete van Srbije, a nakon evidentirane uplate poslaćemo vam i polisu osiguranja na mail.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA