Lufthansa dozvoljen prtljag

Koje su dimenzije ručnog prtljaga koje se može uneti u avion i koje težine su prtljazi? Koja je dozvoljena težina ručnog a koja je težina prtljaga za predaju? Zahvaljujem! Putujem kompanijom Lufthansa preko okeana.

ODGOVOR

Lufthansa dozvoljava dva komada ručnog prtljaga u biznis i prvoj putnoj klasi i jedan komad u ekonomskoj klasi. Ručni prtljag ne može preći dimenzije 55x40x23 cm i težinu od 8 kg.

Dodatno se dozvoljava putnicima unošenje jedne torbe za odela (haljine), ženske lične torbice, muške ručne torbice. Dodatno se mogu uneti i ćebe, lekovi, štap za hodanje, materijal za čitanje. U ručni prtljag se ne računaju i mogu se uneti mimo propisanih objekata i štake, rasklopiva dečja ili invalidska kolica ili razna ortopedska pomagala.

Predati prtljag

Avio kompanija Lufthansa u cenu avio karte ne uračunava predati prtljag. Dozvoljena težina jednog komada predatog prtljaga ukoliko letite u ekonomskoj klasi sme da iznosi 23 kg, i naplaćuje se 20 € po pravcu po putniku.

To znači da, ukoliko želite da letite preko avio kompanije Lufthansa, na cenu karte za let ekonomskom klasom morate uračunati i dodatnih 40 € za predati prtljag. Ukoliko se opredelite za let biznis klasom, predati prtljag je uračunat u cenu.

Maksimalne zbirne dimenzije svakog kofera koji se predaje iznose 158 cm - nezavisno od klase u kojoj letite.

Ovde možete pogledati koje su najpovoljnije avio karte za let preko kompanije Lufthansa.

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili vam je potrebna moja asistencija oko rezervacije i kupovine karte, možete me kontaktirati na:

  • +381-62-280029 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
  • 0800-085-085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
  • Viber ili WhatsApp broj je +381-69-280-029-0
  • Skype - username je aero.gaga

Pratite sve naše aktuelne ponude preko društvenih mreža: FacebookTwitter i Instagram

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA