Plavi karton

Koji su uslovi za dobijanje PLAVOG kartona za državljane Srbije za bračni par školovanih ljudi: suprug je informatičar, a supruga farmaceut. Unapred hvala

ODGOVOR

Plavi karton

Potrebno je da se obratite direktno ambasadi zemlje u kojoj biste želeli da radite i informišete o uslovima za dobijanje plavog kartona za visoko obrazovani kadar.

Plavi karton koji treba da visokoobrazovanim doseljenicima u EU i njihovim porodicama garantuje sva socijalna prava kao i državljanima Evropske unije, se izdaje za period od jedne do četiri godine. Prilikom podnošenja zahteva za njegovo izdavanje ambasadi, treba da se priloži i ugovor o radu u kompaniji u toj zemlji, kao i dokaz o odgovarajućim kvalifikacijama.

Kontakt podatke svih ambasada koje imaju sedište u Srbiji pogledajte na linku Ambasade u Beogradu.

Avionske karte - online rezervacije

Cene karata za bilo koji datum putovanja i destinaciju proverite na linku Jeftine avionske karte.

Kada pronađete let koji vam odgovara, na navedenom linku možete rezervisati avionsku kartu online ili nas pozovite telefonom, radnim danima od 9h do 20h:

  • 0800-085-085 - za pozive sa fiksnog telefona iz Srbije
  • +381-62-280029 - za pozive iz inostranstva ili sa mobilnog telefona

Zdravstveno putno osiguranje

Za putovanje u inostranstvo poželjno je da kupite i putno zdravstveno osiguranje. Potrebno je da na linku Uniqa osiguranje popunite formular svojim podacima i sistem će obračunati cenu, a na e-mail će vam stići instrukcije za uplatu. Po prijemu vaše uplate, poslaćemo vam mailom polisu zdravstvenog osiguranja.

Plaćanje avio karata i putnog osiguranja

Plaćanje avio karata i putnog osiguranja radnim danima iz Srbije je moguće obaviti na neki od sledećih načina:

Ako plaćanje želite da obavite iz inostranstva, ili iz Srbije tokom vikenda i praznicima, na raspolaganju vam je samo online plaćanje Master ili Visa karticom karticom.

Hotelski smeštaj

Za vaše putovanje u inostranstvo možete odmah rezervisati i hotelski smeštaj, a ponudu proverite na linku Online hoteli.

Kada pronađete odgovarajući hotel, kliknite na dugme Nastavite i otvoriće vam se strana gde treba da unesete podatke o gostima hotela, kao i podatke sa kreditne kartice (Visa, Master, Diners Club ili American Express) kojom ćete obaviti rezervaciju i plaćanje.

Plaćanje se vrši odmah, i nakon uspešno obavljene transakcije na mail će vam stići potvrda o rezervaciji hotela. Ukoliko naknadno budete imali potrebu da promenite nešto u vezi smeštaja, kontaktiraćete direktno hotel.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA