Procedura na aerodromu za elektronske avio karte

Nemam mogućnost da odštampam kartu. Kakva je procedura na aerodromu?

ODGOVOR

Procedura na aerodromu za elektronske avio karte

Kada imate elektronsku avionsku kartu (e-ticket), ne morate da imate odštampani primerak, jer vaši lični podaci i podaci o letu već postoje u sistemu na aerodromu. Kada budete predali pasoš prilikom čekiranja prtljaga, službenik na aerodromu će vas pronaći na osnovu imena i prezimena i neće vam ništa dodatno tražiti.

A potrebno je da znate koji vam je broj elektronske avionske karte, kao i koji su vaši brojevi leta, kako biste znali na kom šalteru na aerodromu treba da se čekirate.

Online rezervacija avionske karte

Za putovanje avionom do bilo koje destinacije avionske karte možete kupiti online, preko Aerogaga sistema za prodaju aviokarata.

Cene i raspoložive letove za bilo koji datum putovanja proverite na linku Jeftine avionske karte.

Kada pronađete let koji vam odgovara, možete rezervisati avionsku kartu online ili nas pozovite telefonom, radnim danima od 9h do 20h:

  • 0800-085-085 - za pozive sa fiksnog telefona iz Srbije
  • +381-62-280029 - za pozive iz inostranstva ili sa mobilnog telefona

Zdravstveno osiguranje za putovanje u inostranstvo

Za putovanje u inostranstvo uvek je dobro da kupite i putno zdravstveno osiguranje.

Možete ga naručiti online, preko linka Uniqa osiguranje gde treba da popunite formular traženim podacima. Sistem će obračunati cenu osiguranja, a na e-mail će vam stići instrukcije za uplatu. Po prijemu vaše uplate, poslaćemo vam mailom polisu zdravstvenog osiguranja.

Plaćanje avio karata i putnog osiguranja

Plaćanje avio karata i putnog osiguranja radnim danima iz Srbije je moguće obaviti na neki od sledećih načina:

Ako plaćanje želite da obavite iz inostranstva, ili iz Srbije tokom vikenda i praznicima, na raspolaganju vam je samo online plaćanje Master ili Visa karticom karticom.

Online rezervacija hotela

Za putovanje u bilo koji grad možete unapred rezervisati i hotelski smeštaj, a ponudu hotela i cene pogledajte na linku Online hoteli.

Kada pronađete odgovarajući hotel, kliknite na dugme Nastavite i otvoriće vam se strana gde treba da unesete podatke o gostima hotela, kao i podatke sa kreditne kartice (Visa, Master, Diners Club ili American Express) kojom ćete obaviti rezervaciju i plaćanje.

Plaćanje se vrši odmah, i nakon uspešno obavljene transakcije na mail će vam stići potvrda o rezervaciji hotela. Ukoliko naknadno budete imali potrebu za nekom izmenom u vezi smeštaja, kontaktiraćete direktno hotel.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA