Saglasnost roditelja za dete koje putuje u Švedsku

Postovani, zanima me da li je potrebna saglasnost roditelja za dijete koje putuje avionom u Svedsku u pratnji samo jednog roditelja, dakle da li treba saglasnost roditelja koji ne putuje.
Napomene radi, dijete ima vlastiti biometrijski pasos, za cije izdavanje su bili saglasni oba roditelja.

ODGOVOR

Saglasnost roditelja za dete koje putuje u Švedsku

Dete koje putuje u Švedsku sa jednim roditeljem mora imati odobrenje i drugog roditelja overeno u opštini ili sudu. To je neophodan uslov bez obzira na to koji pasoš dete ima.

Online kupovina avio karte

Da online rezervišete avio karte za let do Švedske kliknite na Avionske karte

Detaljno uputstvo za kupovinu karata pročitajte na linku Online kupovina.
Rezervisanu avionsku kartu možete platiti na nekoliko načina, zavisno od toga kada i odakle obavljate plaćanje:

Plaćanje iz Srbije:

Plaćanje iz inostranstva - Master ili Visa karticom online, odmah nakon rezervacije

Avio karte možete rezervisati i pozivom na broj 0800-085-085 svakog radnog dana od 9h do 20h i poziv je besplatan ako zovete sa fiksnog telefona iz Srbije.
Za pozive iz inostranstva ili sa mobilnog telefona naš broj telefona je +381-62-28-00-29.

Uniqa putno osiguranje

Za putovanje u Švedsku potrebno vam je i putno osiguranje, a možete ga naručiti na linku Uniqa putno osiguranje. Popunite formular potrebnim podacima, mi ćemo vam poslati predračun za uplatu osiguranja za broj dana koji želite da provedete van Srbije, a nakon evidentirane uplate poslaćemo vam i polisu osiguranja na mail.

Rezervacija hotela

Ukoliko vam je na putovanju potreban i hotelski smeštaj kliknite na link Rezervacija hotela u Švedskoj i proverite cene za sve moguće datume.
Kada pronađete odgovarajući hotel, kliknite na dugme Nastavite i otvoriće vam se strana gde treba da unesete podatke o gostima hotela, kao i podatke sa kreditne kartice (Visa, Master, Diners Club ili American Express) kojom ćete obaviti rezervaciju i plaćanje.

Plaćanje se vrši odmah, i nakon uspešno obavljene transakcije na mail će vam stići potvrda o rezervaciji hotela. Ukoliko naknadno budete imali potrebu da promenite nešto u vezi smeštaja, molim vas kontaktirajte direktno hotel.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA