Saglasnost roditelja za putovanje deteta

Molim vas da mi odgovorite. Državljanin sam Republike Srbije sa stalnim prebivalištem u Srbiji. Pošto planiram da letujem u Grčku sa sestričnom koja je maloletna (ima 16 godina), a koja je državljanin SAD i koja će letnji raspust provesti u Srbiji, pa bi tom prilikom posetila i Grčku, molim vas da mi objasnite, šta je potrebno od dokumentacije da bi devojčica (maloletno dete) mogla da letuje u Grčkoj bez svojih roditelja. Konkretno, ukoliko je potrebna saglasnost roditelja, gde roditelji to treba da daju u SAD-u i kakva je overa potrebna. Molim vas da mi date neki kontakt telefon.

ODGOVOR

Saglasnost roditelja za putovanje deteta

Prema informacijama kojima raspolažemo, neophodna je saglasnost oba roditelja da maloletno dete može da putuje sa drugim licem.

Kako je u pitanju dete sa američkim državljanstvom, preporučujem Vam da se obratite Američkoj ambasadi u Beogradu, preko broja 011-3619344. Oni će vas dalje detaljnije uputiti gde roditelji treba da overe saglasnosti, u zavisnosti od toga o kojoj američkoj državi se radi, kao i od toga čiji su roditelji državljani.

Online rezervacija avio karata

Red letenja i cene karata za bilo koji datum putovanja ili destinaciju proverite na Jeftine aviokarte

Kada pronađete let koji vam najviše odgovara, rezervaciju karte možete obaviti odmah online ili nas pozovite telefonom, radnim danima od 9h do 20h:

  • +381-62-280029 - za pozive iz inostranstva ili sa mobilnih telefona
  • 0800-085-085 - za pozive iz Srbije, pri čemu je razgovor upućen sa fiksnog telefona besplatan

Plaćanje avionskih karata

Avionsku kartu možete da platite na nekoliko različitih načina, zavisno od toga kada i odakle vršite plaćanje:

Putno osiguranje za Grčku

Za putovanje u Grčku poželjno je da imate uplaćeno i putno zdravstveno osiguranje.

Potrebno je da na linku Uniqa osiguranje popunite formular traženim podacima i sistem će obračunati cenu. Odmah nakon toga će vam mailom stići instrukcije za uplatu osiguranja, a vi odlučite koja opcija za plaćanje vam najviše odgovara. Po prijemu uplate, poslaćemo vam polisu zdravstvenog osiguranja na e-mail.

Hoteli u Grčkoj - online rezervacije

Za putovanje u Grčku možete unapred da rezervišete sebi i hotelski smeštaj. Kliknite na link Hoteli - online rezervacije i pogledajte ponudu i cene smeštaja.

Imate na raspolaganju veliki izbor hotela, pa kada pronađete hotel koji vam najviše odgovara, kliknite na dugme Nastavite kako biste rezervisali smeštaj, a potom unesite podatke sa vaše kreditne kartice, kao i lične podatke osoba koje će biti gosti hotela. Važno je da znate da se plaćanje hotela vrši odmah prilikom rezervisanja, a možete ga obaviti nekom od sledećih kreditnih kartica: Visa, Master, American Express ili Diners Club.

Po završenom unosu traženih podataka i obavljenom plaćanju, na e-mail će vam stići potvrda o rezervaciji hotela. Ako naknadno budete imali potrebu za bilo kakvom izmenom u vezi smeštaja, obratite se direktno hotelu.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA