Unos cigareta u EU

Mene interesuje kada kupujem robu u free-shopu, da li imam ograničenje o količini robe ili ne ili mogu kupiti 10 boksova cigareta i bez problema uću u državu EU?

ODGOVOR

Unos cigareta u EU

Svaka država EU pojedinačno propisuje ograničenja u vezi unošenja cigareta, i bez obzira na to gde ste kupili robu, važe isti limiti.

Za većinu zemalja, dozvoljen je unos 1 boksa cigareta po osobi, ali vam svakako preporučujem da se detaljnije raspitate koja su ograničenja baš za zemlju u koju putujete.

Avionske karte - online rezervacije

Za putovanje avionom do bilo koje zemlje Evropske unije, najjeftinije avionske karte možete kupiti online, preko Aerogaga sistema za prodaju aviokarata.

Cene karata za bilo koji datum putovanja ili destinaciju proverite na linku Jeftine avionske karte.

Kada pronađete let koji vam odgovara, na navedenom linku možete rezervisati avionsku kartu online ili nas pozovite telefonom, radnim danima od 9h do 20h:

  • 0800-085-085 - za pozive sa fiksnog telefona iz Srbije
  • +381-62-280029 - za pozive iz inostranstva ili sa mobilnog telefona

Zdravstveno osiguranje za putovanje u EU

Za putovanje u zemlje EU poželjno je da kupite i putno zdravstveno osiguranje.

Potrebno je da na linku Uniqa osiguranje popunite formular svojim podacima i sistem će obračunati cenu, a na e-mail će vam stići instrukcije za uplatu. Po prijemu vaše uplate, poslaćemo vam mailom polisu zdravstvenog osiguranja.

Plaćanje avio karata i putnog osiguranja

Plaćanje avio karata i putnog osiguranja radnim danima iz Srbije je moguće obaviti na neki od sledećih načina:

Ako plaćanje želite da obavite iz inostranstva, ili iz Srbije tokom vikenda i praznicima, na raspolaganju vam je samo online plaćanje Master ili Visa karticom karticom.

Hoteli u zemljama EU - online rezervacije

Za vaše putovanje u bilo koju zemlju Evropske Unije možete odmah rezervisati i hotelski smeštaj, a ponudu proverite na linku Online hoteli.

Kada pronađete odgovarajući hotel, kliknite na dugme Nastavite i otvoriće vam se strana gde treba da unesete podatke o gostima hotela, kao i podatke sa kreditne kartice (Visa, Master, Diners Club ili American Express) kojom ćete obaviti rezervaciju i plaćanje.

Plaćanje se vrši odmah, i nakon uspešno obavljene transakcije na mail će vam stići potvrda o rezervaciji hotela. Ukoliko naknadno budete imali potrebu da promenite nešto u vezi smeštaja, kontaktiraćete direktno hotel.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA