Uslovi prevoza trudnica avionom

Kakva je procedura oko prevoza trudnice? Da li je neophodan ginekoloski nalaz cak i za prva tri meseca trudnoce?

ODGOVOR

Uslovi prevoza trudnica avionom

Trudnice se mogu prevoziti do 36 nedelje normalne, nekomplikovane trudnoće. U slučajevima komplikovane trudnoće (blizanci i sl.), mogu se prevoziti do 32 nedelje trudnoće.

U periodu od 28 do 36 nedelje trudnoće, trudnica mora posedovati potvrdu svog ginekologa o starosti trudnoće i očekivanom terminu porođaja. Ova potvrda može biti izdata najranije u 28 nedelji trudnoće.

Potrebno je da buduća majka već prilikom vršenja rezervacije obavesti o trudnoći i služba rezervacija je dužna da u rezervaciji putnika-trudnice (PNR) evidentira trudnoću starosti od 28 do 36 nedelja i upozna trudnicu sa obavezom posedovanja lekarskog uverenja.

Kupovina avio karata

Na linku Avionske karte pogledajte raspoloživost i cene avio karata za sve moguće datume

Kada pronađete let koji vam najviše odgovara, rezervaciju karte možete obaviti online ili nas pozovite telefonom, radnim danima od 9h do 20h:

  • +381-62-280029 - za pozive iz inostranstva ili sa mobilnih telefona
  • 0800-085-085 - za pozive iz Srbije, pri čemu je razgovor upućen sa fiksnog telefona besplatan

Uniqa zdravstveno osiguranje

Za putovanje u inostranstvo poželjno je da imate plaćeno i putno osiguranje.
Polisu zdravstvenog osiguranja možete naručiti online, preko linka Uniqa putno osiguranje. Unesite potrebne podatke, a sistem će odmah obračunatii cenu osiguranja za izabrani period boravka u Švajcarskoj i na mail će vam stići instrukcije za uplatu. Izaberite opciju plaćanja koja vam najviše odgovara, a mi ćemo vam, čim evidentiramo uplatu, poslati polisu osiguranja e-mailom.

Plaćanje avionskih karata

Avionsku kartu i osiguranje možete da platite na nekoliko različitih načina, zavisno od toga kada i odakle vršite plaćanje:

Hoteli - online rezervacije

Za putovanje do bilo koje destinacije možete unapred da rezervišete sebi i hotelski smeštaj. Kliknite na link Hoteli - online rezervacije i pogledajte ponudu i cene smeštaja.

Imate na raspolaganju veliki izbor hotela, pa kada pronađete hotel koji vam najviše odgovara, kliknite na dugme Nastavite kako biste rezervisali smeštaj, a potom unesite podatke sa vaše kreditne kartice, kao i lične podatke osoba koje će biti gosti hotela. Važno je da znate da se plaćanje hotela vrši odmah prilikom rezervisanja, a možete ga obaviti nekom od sledećih kreditnih kartica: Visa, Master, American Express ili Diners Club.

Po završenom unosu traženih podataka i obavljenom plaćanju, na e-mail će vam stići potvrda o rezervaciji hotela. Ako naknadno budete imali potrebu za bilo kakvom izmenom u vezi smeštaja, obratite se direktno hotelu.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA