Vezane avio karte

Preko vašeg sajta kupio sam dve povratne avionske karte Beograd - Malaga. Iz Beograda do Malage se leti preko Frankfurta i Brisela. U Frankfurtu je vreme između leta sat i deset minuta, a u Briselu svega 50 minuta. Da li na svakom aerodromu tj.u Franfurtu i Briselu moramo na šalteru da čekamo za bording karte ili sa jednom kartom, iz Beograda, idemo odmah na terminal. Ovo pitam zato što je vreme između letova veoma kratko pa se plašim da ne zakasnimo. Koji je vaš savet kako da što brže stignemo sa leta na let? Šta se dešava ako zakasnimo na neki od ovih vezanih letova?
Hvala unapred.

ODGOVOR

Vezane avio karte

Kada su u pitanju vezani letovi, prilikom polaska se čekirate samo na šalteru aerodorma u Beogradu. Tu čekirate prtljag do krajnje destinacije, a pošto imate 3 leta do Malage, dobijate 3 boarding karte, za ukrcavanja na svaki let: Beograd-Frankfurt, Frankfurt-Brisel i Brisel-Malaga.

Prilikom međusletanja, na aerodromima u Frankfurtu i Briselu, ne preuzimate prtljag i ne čekirate se na šalterima aerodroma. Vreme koje imate kao pauzu između dva vezana leta koristite samo za prelazak iz jednog aviona u drugi, prateći oznake na aerdromu za tranzit i idete na izlaz za naredni let. Na monitorima na aerodormu pogledajte na koji izlaz (gate) treba da izađete za vaš sledeći let. Prilikom ukrcavanja u avion dajete boarding pass samo za taj deo leta.

Vreme koje imate između dva leta prilikom međusletanja je isplanirano tako da bude sasvim dovoljno za prelazak u drugi avion, pa ne možete da zakasnite. A ukoliko i dođe do kašnjenja letova, pošto su u pitanju vezane avionske karte i vi započeli putovanje, avio kompanije koje obavljaju vaš let će uskladiti letove na licu mesta i naći vam alternativno rešenje.

Online kupovina avionske karte

Ponudu letova i cene za bilo koji datum putovanja ili destinaciju pogledajte na Jeftine avio karte.

Detaljno uputstvo kako da rezervišete aviokartu na našem sajtu možete pročitati na linku Online kupovina.
Rezervisanu aviokartu možete platiti na nekoliko načina, zavisno od toga kada i odakle obavljate plaćanje:

  • Kada plaćanje obavljate iz Srbije tokom radne nedelje, karte pored Visa ili Master karticom možete platiti i na neki od sledećih načina: uplatnicom kao fizičko lice u banci ili pošti, nalogom za prenos preko preduzeća ili e-bankingom, putem Raiffeisen web kredita ili putem sms-a ukoliko ste korisnik Telenor usluge PlatiMo
  • Kada plaćanje obavljate vikendom iz Srbije ili iz inostranstva, to možete učiniti samo Master ili Visa karticom online, odmah nakon rezervacije

Online naručivanje putnog osiguranja

Za putovanje u inostranstvo poželjno je da imate uplaćeno i putno osiguranje, a možete ga naručiti preko našeg sajta, na linku Uniqa putno osiguranje.
Potrebno je da popunite formular svim neophodnim podacima, a mi ćemo vam poslati predračun za uplatu osiguranja za broj dana koji želite da provedete van Srbije. Nakon evidentirane uplate poslaćemo vam polisu osiguranja na mail.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA