Zaboravljen prtljag na aerodromu

Poštovani, Dana 21.11.2011. sam putovao da Jatom na relaciji Beograd-Istanbul. Pri dolasku na Ataturk aerodrom sam zaboravio ranac, odnosno nisam ga podigao sa mesta gde se kupi prtljag. Imam odsečak za prtljag. Daleko sam od aerodroma i tek pri povratku u subotu 26.11. mogu doći na Ataturk aerodrom. Možete li mi reći kakva je procedura za podizanje prtljaga, odnosno kako da dođem do zaostalog ranca? Da li je to u nadležnosti aerodroma ili avio kompanije? Da li se prtljag čuva određeno vreme? Unapred hvala na odgovoru. S poštovanjem, Zoran Filipović

ODGOVOR

Zaboravljen prtljag na aerodromu

Tačno su definisane nadležnosti u slučaju izgubljenog prtljaga, jer je putnik u obavezi da, pre nego što napusti aerodrom, prijavi nestanak prtljaga avio kompaniji koja je obavljala let.

Međutim, kako je kod vas u pitanju zaboravljeni, a ne izgubljeni prtljag, sigurno nestanak niste prijavili kompaniji Jat pre izlaska sa aerodroma (jer vama nije nestao prtljag), pa je najbolje da se prvo obratite odeljenju Izgubljeno nađeno na aerodromu, i raspitate se o daljoj proceduri, jer svaki aerodrom ima svoja interna pravila.

Kupovina avio karte preko interneta

Na linku Avio karte proverite cene avionskih karata za bilo koji datum putovanja.

Uputstvo za kupovinu aviokarata preko našeg sajta pogledajte na Online rezervacija avionskih karata.
Rezervisane avio karte možete tokom vikenda i iz inostranstva platiti Master ili Visa karticom online odmah nakon rezervacije, a ukoliko plaćanje obavljate iz Srbije tokom radne nedelje, na raspolaganju su vam i sledeće mogućnosti za plaćanje:

Ukoliko vam je potreban savet prilikom izbora leta i aviokompanije, pozovite nas na broj 0800-085-085 svakog radnog dana od 9h do 20h. Ovaj poziv je besplatan ako zovete sa fiksnog telefona iz Srbije. Ukoliko nas zovete sa mobilnog telefona ili iz inostranstva broj telefona je +381-62-280029.

Uniqa putno osiguranje

Za putovanje u inostranstvo poželjno je da posedujete i putno osiguranje za slučaj nezgode. Naručite ga online preko našeg sajta na linku Uniqa putno osiguranje, a potrebno je da samo unesete potrebne podatke i izaberete način plaćanja. Kada evidentiramo vašu uplatu, na mail ćemo vam poslati polisu osiguranja.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA