Pomoć bolesnim osobama pri letu

Da li je omogućena pomoć bolesnim osobama na letu? Da li mogu da se obrate aerodromskom osoblju ukoliko imaju neke zahteve?

ODGOVOR

Pomoć bolesnim osobama na letu je omogućena i u okviru dozvoljenih nadležnosti sprovodi je aerodromsko osoblje.

Prilikom rezervacije aviokarte treba obavezno naglasiti da se radi o putniku sa invaliditetom. Aviokompanije će u skladu sa međunarodnim propisima zatržati dodatne informacije o putniku kao što su vrsta i stepen invaliditeta, opis invalidskog pomagala (štap, štake, kolica i dr), nužnost medicinske pratnje, potrebna pomoć i drugo.

Osobama sa invaliditetom se savetuje da provere više mogućnosti prilikom rezervisanja karte. Ukoliko imaju poteškoća da koriste toalet u avionu treba da umesto jednog direktnog dugačkog leta biraju dva kraća povezana leta. Poželjno je i da provere detaljno aviokompanije sa kojima će leteti i da uporede uslove i mogućnosti. 

Putnici sa invaliditetom kojima je potrebna medicinska pratnja tokom leta to moraju da naglase prilikom rezervacije. Treba imati u vidu da je kabinskom osoblju iz bezbednosnih razloga zabranjeno da pomažu nepokretnim i slabopokretnim osobama tokom leta. Nije im dozvoljeno da ih podižu sa sedišta do kolica ili da im pomažu u odlasku do toaleta. Oni takođe ne smeju nikome od putnika da daju bilo kakve medicinske terapije. Ako putnici ne mogu ovo sami da urade moraju imati medicinsku pratnju. Osoba koja putuje kao pratnja plaća punu cenu avionske karte.

Na portalu Aerogaga nudimo najniže cene avionskih karata do svih svetskih destinacija.

Kako da nakon pretrage letova rezervišete i kupite avio kartu pročitajte ovde.

Ukoliko vam je potrebna moja asistencija prilikom rezervacije i kupovine karte, možete me kontaktirati na:

  • +381-62-280029 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
  • 0800-085-085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
  • Viber ili WhatsApp broj je +381-69-280-029-0
  • Skype - username je aero.gaga

Vikendom i praznicima Call centar ne radi, tada nam možete poslati mail na info@aerogaga.com

aerogaga-header

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA