Procedura za maloletnike na letu avionom

Dobar dan. Želela sam da pitam koja je procedura za maloletnike na letu avionom? Da li dete od 15 godina sme da leti samo i da li su mu potrebni neki dokumenti od roditelja?

Hvala za odgovor unapred.

ODGOVOR

Let avionom za maloletne osobe podleže strogim procedurama koje propisuju avio kompanije, ali i pogranične policijske službe.

Dete od 15 godina može putovati samostalno bez pratnje odraslih osoba i bez pomoći aerodromskog i kabinskog osoblja tokom putovanja, ali je neophodno da sa sobom ponese i sve vreme poseduje pisanu saglasnost oba roditelja da sme da putuje. Saglasnosti moraju biti pečatirane i overene u sudu.

Sa kojom god kompanijom da dete leti, mora se dati tačan datum rođenja deteta i podaci o onome ko ispraća i ko dočekuje dete (ime, prezime, tačna adresa, telefon i po mogućstvu srodstvo sa detetom). Naravno, podrazumeva se i da dete sa sobom ponese svu potrebnu putnu dokumentaciju.

Na portalu Aerogaga možete kupiti najjeftinije avio karte do svih svetskih destinacija: pre toga, savetujem vam da pročitate uputstvo za kupovinu

Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete me kontaktirati na:

  • +381-62-280029 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
  • 0800-085-085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
  • Viber ili WhatsApp broj je +381-69-280-029-0
  • Skype - username je aero.gaga

Vikendom i praznicima Call centar ne radi, tada nas možete kontaktirati putem e-maila info@aerogaga.com

Pratite sve naše aktuelne ponude i promocije preko društvenih mreža: FacebookTwitter i Instagram

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA