Aviokompanije dozvoljeni kućni ljubimci

Koji kućni ljubimci su dozvoljeni da se ponesu u kabinu aviona? Konkretno me zanima prevoz preko aviokompanije Jat Airways.

ODGOVOR

Ukoliko je prevoz prethodno najavljen i odobren, prevoz životinja - kućnih ljubimaca dozvoljen je na svim redovnim linijama aviokompanije Jat Airways-a.
Životinja mora biti smeštena u odgovarajući kavez (korpu), napravljen od čvrstog materijala (plastike, fiberglasa, drveta, metala i sl.) sa nepromočivim dnom. Dimenzije kaveza moraju omogućiti da se životinja u njemu oseća komotno. Kavez obezbeđuje putnik - vlasnik životinje.
Vlasnik je takodje dužan da poseduje validan zdravstveni karton za životinju, bude upoznat i pridržava se svih propisa zemalja za koje/preko koje/iz koje se životinja prevozi.
Samo kućni ljubimci malih dimenzija i težine (kuce, mace, ptice) su dozvoljeni za prevoz u putničkoj kabini, pod uslovom da ukupna težina životinje i kaveza ne prelazi 10 kg. Broj ljubimca koji se prevoze u putničkoj kabini je ograničen.
Kućni ljubimci (kuce, mace) čija težina sa kavezom prelazi 10 kg, prihvataju se na prevoz u prtljažnom delu aviona koji je pod pritiskom i koji se greje.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA