Deca koja putuju u inostranstvo bez roditelja

Moj sin ima 17 godina naš je državljanin i posle razvoda dodeljen je meni na izdržavanje i brigu, a majka mu je ruska državljanka. Pitanje moj sin sada putuje u Rusiju upravo kod svoje majke.
I kako pored moje saglasnosti da mu još nabavim i njenu? Tačnije šta mu je potrebno za put?

ODGOVOR

Deca koja putuju u inostranstvo bez roditelja

Deca razvedenih roditelja treba da imaju saglasnost roditelja-staratelja , kao i pisanu i overenu (u sudu ili opštini) saglasnost drugog roditelja. U slučaju da je drugi roditelj nedostupan ili sprečen da da saglasnost, potrebno je konsultovati nadležni Centar za socijalni rad od koga dobijaju potrebni dokument.

Kupovina avio karte do Rusije

Cene karata za bilo koji datum leta ili destinaciju proverite na linku Jeftine avionske karte do Rusije.

Kada pronađete let koji vam najviše odgovara, na istom linku možete odmah i rezervisati kartu, a instrukcije kako da obavite online rezervaciju pročitajte na linku Kako da kupim?
Avio kartu možete rezervisati radnim danima u periodu od 09h do 20h pozivom na broj 0800-085-085 sa teritorije Srbije, odnosno na +381-62-280-029 sa mobilnog telefona ili iz inostranstva.

Načini plaćanja

Rezervisanu aviokartu možete platiti na nekoliko načina, zavisno od toga kada i odakle obavljate plaćanje:

Plaćanje iz Srbije:

Plaćanje iz inostranstva - Master ili Visa karticom online, odmah nakon rezervacije

Uniqa putno osiguranje

Za putovanje u inostranstvo preporučujem vam da uplatite i putno osiguranje. Možete ga naručiti online, a potrebno je samo da na linku Uniqa osiguranje popunite formular traženim podacima i sistem će obračunati cenu. Odmah nakon toga će vam mailom stići instrukcije za uplatu osiguranja, a vi odlučite koja opcija za plaćanje vam najviše odgovara.
Po prijemu uplate, poslaćemo vam polise zdravstvenog osiguranja na e-mail.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA