Dozvoljena težina prtljaga na Qatar Airways letovima

Koja je dozvoljena težina na Qatar Airways letovima?

ODGOVOR

Za letove do i iz Brazila dozvoljen prtljag je isti za sve tri klase (ekonomska, biznis i prva) i iznosi 2 komada, svaki pojedinačno maksimalne težine 32 kg i maksimalne dimenzije 158 cm.

Na letovima između Brazila i Argentine za sve tri klase dozvoljena su 2 komada, svaki pojedinačno maksimalne težine 23 kg i maksimalne dimenzije 158 cm.

Svi drugi letovi do i iz Argentine, Kanade i Sjedinjenih Država u ekonomskoj klasi dozvoljavaju 2 komada, svaki pojedinačno maksimalne težine 23 kg i maksimalne dimenzije 158 cm, a u biznis i prvoj 2 komada, svaki pojedinačno maksimalne težine 32 kg i maksimalne dimenzije 158 cm

Za letove iz i do svih ostalih destinacija dozvoljena težina predatog prtljaga u ekonomskoj klasi iznosi 30kg, u biznis 40kg, a u prvoj 50kg. 

dozvoljen-prtljag-qatar-airways

* Maksimalna dimenzija = dužina + visina + širina
* Maksimalna dimenzija i težina prtljaga mogu da se razlikuju u zavisnosti od rute i klase u putničkoj kabini. Molimo vas da proverite precizne odredbe o prtljagu koje su odštampane na vašoj karti.
* Ako premašite težinu i/ili dozvoljeni broj komada prtljaga, može vam biti naplaćena naknada za prekomerni prtljag. Za više informacija pošaljite nam mail na info@aerogaga.com.
* Pojedinačni komad predatog prtljaga ne sme biti teži od 32 kg. Sadržaj svake torbe teže od 32 kg mora biti rasporedjen tako da svaki komad bude lakši od 32 kg.
* U slučaju da vaše putovanje uključuje i let drugom avio-kompanijom osim Qatar Airways-a, uključujući i codeshare let Qatar Airways-a koji obavlja druga avio-kompanija, imajte na umu da ta avio-kompanija može imati niža ograničenja u vezi sa prtljagom. Savetujemo vam da proverite ograničenja te avio-kompanije.

Ograničenja za ručni prtljag

Za ekonomsku klasu dozvoljen je jedan komad maksimalne težine 7kg, a za biznis i prvu dva komada ukupne težine do 15kg.

* Maksimalne dimenzije za svaki komad ručnog prtljaga su 50 x 37 x 25 cm
* Lični predmeti kao što su jedna ručna ženska tašna ili jedna mala aktentašna, štapovi za hodanje, foto-aparati i duty-free artikli koje ste kupili na dan leta, ne računaju se u vaš dozvoljeni ručni prtljag.
* Laptopovi i torbe za laptop moraju se uklopiti u ograničenja za vaš ručni prtljag.

Tečnosti i gelovi u ručnom prljagu

U ručnom prtljagu mogu se prenositi tečnosti, gelovi, paste i aerosoli u pojedinačnim pakovanjima zapremine do 100 ml.

Pojedinačna pakovanja zapremine veće od 100 ml neće biti primljena čak iako su delimično napunjena. Pojedinačna pakovanja moraju biti smeštena u providnu kesu koja se može zatvoriti posle otvaranja, maksimalne veličine 20 x 20 cm i ukupne zapremine 1 litar. Sva pojedinačna pakovanja moraju sa lakoćom da stanu u plastičnu kesu.

Neophodno je da posebno pokažete svoju providnu kesu sa tečnostima radi bezbednosne provere. Nema ograničenja u vezi sa hranom za bebe i lekovima. Međutim, možda će biti neophodno da pokažete recept za lek koji želite da unesete u avion.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA