Nošenje prtljaga

Putovala bih za Keln Germanwings-om da li se prtljag podrazumeva prilikom kupovine karata i koliko je kg dozvoljeno ili se prtljag mora posebno naglasiti. Hvala

ODGOVOR

Nošenje prtljaga se kontroliše na aerodromima, i ne možete poneti više od propisane količine. Prtljag se podrazumeva prilikom kupovine karata i ne morate posebno naglašavati.
Granica za prtljag koji ide u teretni deo je uglavnom jedan komad do 20 kilograma po osobi (i deca se računaju), dok se u avion može uneti jedna torba od 3-10 kilograma, zavisno od prevoznika. U avion ne smete nositi opasne materije, oružje ili bilo šta što može naneti povredu. Takođe, tečnosti koje možete nositi moraju biti u providnim bočicama zapremine ne veće od 100ml. Gleda se zapremina bočica, ne možete naprimer poneti bočicu od 200ml koja je do pola puna. Sve bočice moraju biti spakovane u providnu plastičnu kesu sa mehanizmom za zatvaranje i moraju se prijaviti za pregled na aerodromu kod većine prevoznika izuzetak od ovog pravila su medicinski neophodne tečnosti kao i hrana za bebe. Takve stvari se ipak moraju odvojeno prijaviti na aerodromu pre nego što se unesu u avion. Tečnosti je dozvoljeno nositi isključivo u avion, ne može ići u teretni deo.
Kod nekih low cost prevoznika moguće je prevesti i kućne ljubimce, uz određene uslove. Uglavnom se traži da ljubimac bude zatvoren u kutiji iz koje je nemoguće pobeći, kao i koja ne propušta tečnost. Od veličine ljubimca zavisi da li će ići sa vama u avion ili u teretni deo.
Dodatne savete vezane za putovanje avionom pročitajte na linku Putovanje avionom.
Cene karata ka svim destinacijama proverite na linku Aviokarte
Za sva ostala pitanja pozovite 0800/085085

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA