Putovanje maloletnog deteta avionom

Majka sam tinejdžerke od 27.5 godina i želela bih za 31. marta da moje dete otputuje kod naših prijatelja u Rim, na vremenski period od nedelju dana. Na nekoliko mesta sam se raspitala, ali nigde sa sigurnošću ne mogu da mi utvrde da li moje dete može da otputuje bez pratnje punoletne osobe. Upravo to je ono što me zanima, kao i ako može da putuje, šta je potrebno od dokumentacije da prikupim.

S poštovanjem, brižna majka

ODGOVOR

Putovanje maloletnog deteta avionom

Da, vaše dete je punoletno i može putovati samo. Svaka avio kompanija propisuje različita pravila za putovanje maloletne dece avionom, pa tek kada odlučite kojim letom biste poslali dete, mogu vam dati precizan odgovor o uslovima prevoza.

Svakako, kod većine avio kompanija deca starija od 12 godina mogu da putuju sama, bez pratnje, ali moraju posedovati urednu dokumentaciju: pasoš, vizu (ukoliko je u pitanju stari, ne biometrijski pasoš) i overenu saglasnost oba roditelja za putovanje deteta u inostranstvo (overa dozvole može da se obavi u sudu ili opštini).

JAT avionska karta Beograd Rim

Trenutno najpovoljnija cena povratne avio karte za polazak 31.03.2012. i povratak 07.04.2012. košta (113 eura) 13.578 dinara sa svim uračunatim taksama. U pitanju je direktan let koji obavlja avio kompanija Jat Airways i za samostalno putovanje deteta starijeg od 12 godina sa ovim avio prevoznikom je dovoljna samo overena saglasnost od oba roditelja.

Za polazak iz Beograda 31. marta imate mogućnost izbora između sledeća dva termina za poletanje: u 7.15h i u 18.35h. Izaberite vreme koje vam više odgovara, a avion sleće u Rim nakon 1 sat i 30 minuta putovanja.

Za povratak iz Rima 7. aprila takođe imate na raspolaganju dva termina za polazak: u 9.30h i u 13.45h, pa izaberite opciju koja vam je odgovarajuća.

Da pogledate ovu ponudu ili rezervišete kartu za navedeni period kliknite na Povratna aviokarta Beograd Rim.

Ako vam je potreban savet pri rezervaciji, možete nas pozvati telefonom, radnim danima u periodu od 9h do 20h:

  • 0800-085-085 - za pozive sa fiksnog telefona iz Srbije i razgovor je besplatan
  • +381-62-280029 - za pozive iz inostranstva ili sa mobilnog telefona

Ukoliko plaćanje karte želite da obavite iz Srbije kliknite ovde
Ako želite da platite iz inostranstva kliknite na link Plaćanje Visa ili Master karticom

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA