Putovanje u Tursku

Poštovani,
Molim vas da mi kažete da li postoji određena svota novca koja se mora posedovati, po izlazu iz zemlje, prilikom putovanja u Tursku? I da li postoje još neka ograničenja? (poznato mi je da viza nije neophodna).

ODGOVOR

Ambasada Turske

Prema informacijama kojima raspolažemo, nije definisan obavezan iznos novca koji biste morali da imate za ulazak u Tursku, a ne postoje ni neka specijalna ograničenja. Svakako, preporučujem vam da posetite zvaničan sajt turske ambasade na linku Turska ambasada i informišete se o svemu što vas interesuje ili ih pozovite telefonom. Njihovi kontakt podaci su:

Ambasada Turske

Adresa: Krunska 1, 11000 Beograd
Telefon: +381-11-333 24 00
Fax: +381-11-333 24 33
e-Mail: embassy.belgrade@mfa.gov.tr
web address: belgrad.be.mfa.gov.tr

Avionske karte za Tursku

Za putovanje u Tursku najpovoljnije avionske karte možete kupiti online.

Da pogledate ponudu letova i cene karata za bilo koji datum putovanja kliknite na link Jeftine avio karte za Tursku. Prikazane cene karata su sa svi uračunatim taksama i ne biste imali nikakve dodatne troškove.

Instrukcije kako da u nekoliko jednostavnih koraka rezervišete kartu pročitajte na linku Uputstvo za kupovinu.

Avionske karte možete rezervisati i telefonom, radnim danima od 9h do 20h:

  • ako zovete sa fiksnog telefona iz Srbije, besplatno nas pozovite na 0800-085-085
  • ukoliko zovete iz inostranstva ili sa mobilnog telefona, naš broj je +381-62-280029

Plaćanje avionskih karata

Avionsku kartu možete da platite na nekoliko različitih načina, zavisno od toga kada i odakle vršite plaćanje:

Uniqa putno osiguranje

Za putovanje u Tursku poželjno je da imate uplaćeno i putno zdravstveno osiguranje.

Potrebno je da na linku Uniqa osiguranje popunite formular traženim podacima i sistem će obračunati cenu. Odmah nakon toga će vam mailom stići instrukcije za uplatu osiguranja, a vi odlučite koja opcija za plaćanje vam najviše odgovara. Po prijemu uplate, poslaćemo vam polisu zdravstvenog osiguranja na e-mail.

Online rezervacija hotela

Ukoliko vam je potreban i hotelski smeštaj tokom boravka u Turskoj, predlažem vam da proverite raspoloživost i cene na linku Hoteli - online rezervacije

Kada pronađete hotel koji vam najviše odgovara, kliknite na dugme Nastavite, da biste rezervisali smeštaj. Potrebno je da unesete podatke osoba koje će biti gosti hotela, a rezervacija je završena kada odmah na istoj strani obavite i plaćanje kreditnom karticom (Visa, Master, Diners Club ili American Express).

Za sve dodatne zahteve oko promene termina rezervacije ili refundiranja troškova u slučaju otkazivanja, kontaktirajte direktno hotel.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA