Tourist visa subclass 676

Pošto ja nisam u stalnom radnom odnosu i ne radim nigde sta mi je potrebno od dokumenata za Tourist visa subclass 676? Hvala.

ODGOVOR

Tourist visa subclass 676

Za dobijanje Torist visa subclass 676 potrebno je da dostavite sve dole navedene dokumente, u suprotnom vaša molba može biti odbijena.
Takođe uz dole navedena dokumenta obavezno je dostaviti i prevod na engleski jezik

  • Taksa za obradu molbe
  • Formular 48R za turističku vizu u kategoriji 676 (poseta do tri meseca i preko tri meseca). Obavezno odgovorite na sva pitanja i potpišite formular
  • Dodatni upitnik potpisan - obavezno odgovorite na sva pitanja.
  • Četiri fotografije pasoškog formata koje nisu starije od godinu dana.
  • Potpisan pasoš, koji važi za ceo planirani period boravka u Australiji.
  • Ako posećujete rođaka ili prijatelja u Asutraliji - dokaz o australijskom državljanstvu ili stalnom boravku kao i pismena izjava da će snositi troškove vašeg smeštaja, pružiti finansijsku i zdravstvenu pomoć te da ćete napustiti Australiju pre isteka vize.
  • Ukoliko vaš rodjak ili prijatelj obezbedjuje finansije za vaše putovanje i boravak u Australiji, neophodno je da dostavi dokaz novijeg datuma da tu obavezu može i da ispuni (npr. izvod iz banke, dokaz o plaćenom porezu, pismo poslodavca/izveštaj o primanjima itd).
  • Ako ste zaposleni, pismo novijeg datuma vašeg poslodavca u kojem je naveden vas lični dohodak, od kada ste zaposleni, na kom radnom mestu radite, period odobrenog odsustva sa posla i informaciju da li cete biti u radnom odnosu nakon povratka iz Australije. Ako ste vlasnik firme, dostavite potvrdu o registraciji firme kao i dokaz o plaćenom porezu ili potvrda o bonitetu firme.
  • Dokaz o imovinskom stanju/nekretninama (vlasnički list).
  • Ako sami snosite troškove puta i boravka u Australiji, dokaz da imate pristup finansijama. Dokaz može biti u vidu izvoda iz banke (novijeg datuma) koji pokazuje stanje na vašem računu u poslednjih 6 meseci, izveštaj o primanjima. Gotovina kao dokaz nije prihvatljiva.
  • Ako ste učenik/student, potvrda od škole/fakulteta da ste redovan učenik/student i da vam je odobreno odsustvo sa nastave, kao i indeks.
  • Ako imate manje od 18 godina, ili ako je dete mladje od 18 godina uključeno u vašu molbu:

-izvod iz matične knjige rođenih za dete.
-Ako dete putuje samo ili sa jednim roditeljem - saglasnost oba roditelja.Ova saglasnost mora biti overena u sudu, opstini, australijskoj ambasadi ili australijskom konzulatu.

  • Ukoliko imate 75 ili više godina moraćete da obavite lekarski pregled da bi se ustanovilo da li ste sposobni za put. U toku obrade molbe obavestićemo vas kako i gde da obavite taj pregled.
  • Ako imate 75 ili više godina zdravstveno osiguranje za ceo period vašeg boravka u Australiji. Zdravstveno osiguranje možete dostaviti nakon što obradimo vaše lekarske nalaze.

NAPOMENA: Ukoliko želite da treća osoba (agent, rodjaci ili osoba koju nameravate da posetite) dobija informacije o vašem predmetu, potrebno je da dostavite pismenu saglasnost

Australijska ambasada Beograd

Za sva dodatna pitanja vezano za dobijanje vize predlažem vam da se obratite australijskoj ambasadi.
Kontakt telefon i adresa u Beogradu:
Vladimira Popovića 38-40, 11100 Novi Beograd.
Telefon: 011/3303400.
Faks:011/3303409.
Telefon i Faks za vize i imigraciju: 011/3303441

Avionske karte do Australije

Cene karata za sve moguće datume leta proverite na linku Avio karte do Australije
Na gore navedenom linku možete odmah i rezervisati kartu za let koji vam odgovara.

Instrukcije kako da u nekoliko jednostavnih koraka to obavite pročitajte na linku Uputstvo za kupovinu.

Avionske karte možete rezervisati i telefonom, radnim danima od 9h do 20h:

  • ako zovete sa fiksnog telefona iz Srbije, besplatno nas pozovite na 0800-085-085
  • ukoliko zovete iz inostranstva ili sa mobilnog telefona, naš broj je +381-62-280029

Putno osiguranje

Za vaše putovanje u Australiju preporučujem vam da kupite i putno zdravstveno osiguranje.
Potrebno je da na linku Uniqa osiguranje popunite formular svojim podacima i sistem će obračunati cenu. Odmah nakon toga će vam mailom stići instrukcije za uplatu osiguranja, a vi odlučite koja opcija za plaćanje vam najviše odgovara.

Po prijemu uplate, poslaćemo vam polisu zdravstvenog osiguranja na e-mail.

Rezervacija hotela preko interneta

Ukoliko vam je potreban i hotelski smeštaj kliknite na link Hoteli - Australija i proverite raspoloživost za sve moguće datume

Kada pronađete hotel koji vam najviše odgovara, kliknite na dugme Nastavite, da biste rezervisali smeštaj. Potrebno je da unesete podatke osoba koje će biti gosti hotela, a rezervacija je završena kada odmah na istoj strani obavite i plaćanje kreditnom karticom (Visa, Master, Diners Club ili American Express).

Za sve dodatne zahteve oko promene termina rezervacije ili refundiranja troškova u slučaju otkazivanja kontaktirajte direktno hotel.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA