Dokumentacija za vizu za Italiju

Moj sin ima 13 godina želi da ide sa mojim prijateljima u Italiju. On je gradjanin Ukraine, dozvola od Ukrajinskog oca na stalni boravak u Srbiji on ima.
Koji mu trebaju dokumenti za vizu u Italiju?
Hvala

ODGOVOR

Dokumentacija za vizu za Italiju se razlikuje od zemlje do zemlje. Kako je vaš sin ukrajinski državljanin potrebno je da kontaktirate ambasadu Italije u Ukrajni i raspitate se kod njih šta je potrebno od papira, jer mi nažalost nemamo tu informaciju.

Putovanje za Italiju - online rezervacija avio karata

Za putovanje u Italiju možete kupiti najjeftinije avionske karte online.

Red letenja i cene za bilo koji datum putovanja ili destinaciju proverite na Jeftine aviokarte

Kada pronađete let koji vam najviše odgovara, rezervaciju karte možete obaviti preko interneta ili nas pozovite telefonom, radnim danima od 9h do 20h:

  • +381-62-280029 - za pozive iz inostranstva ili sa mobilnih telefona
  • 0800-085-085 - za pozive iz Srbije, pri čemu je razgovor upućen sa fiksnog telefona besplatan

Opcije za plaćanje avionskih karata

Avionsku kartu možete da platite na nekoliko različitih načina, zavisno od toga kada i odakle vršite plaćanje:

  • iz inostranstva, kao i iz Srbije vikendom i praznicima - samo online Master ili Visa karticom, a koja je izdata od strane bilo koje srpske banke
  • radnim danima iz Srbije:

Uniqa putno osiguranje

Za putovanje u Italiju poželjno je da dete ima i putno zdravstveno osiguranje. Potrebno je da na linku Uniqa osiguranje popunite formular svojim podacima i sistem će obračunati cenu, a na e-mail će vam stići instrukcije za uplatu. Po prijemu vaše uplate, poslaćemo vam mailom polisu zdravstvenog osiguranja.

Hoteli u Italiji - online rezervacije

Za putovanje do bilo kog grada u Italiji možete unapred da rezervišete svima hotelski smeštaj. Kliknite na link Online rezervacija hotela i pogledajte ponudu i cene smeštaja.

Imate na raspolaganju veliki izbor hotela, pa kada pronađete hotel koji vam najviše odgovara, kliknite na dugme Nastavite kako biste rezervisali smeštaj, a potom unesite podatke sa vaše kreditne kartice, kao i lične podatke osoba koje će biti gosti hotela. Važno je da znate da se plaćanje hotela vrši odmah prilikom rezervisanja, a možete ga obaviti nekom od sledećih kreditnih kartica: Visa, Master, American Express ili Diners Club.

Po završenom unosu traženih podataka i obavljenom plaćanju, na e-mail će vam stići potvrda o rezervaciji hotela. Ako naknadno budete imali potrebu za bilo kakvom izmenom u vezi smeštaja, obratite se direktno hotelu.

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA