Australijska ambasada

australijska-ambasada
Australijska ambasada u Beogradu se nalazi na adresi Vladimira Popovića 38-40, 11100 Novi Beograd.
Telefon za opšte informacije je 011/3303400, a faks na koji možete da pošaljete dokumentaciju i pitanja je 011/3303409. Telefon i faks za vize i imigraciju je 011/3303441.

Radno vreme ambasade je svakog dana od 08:30h do 16:30h osim subote i nedelje i državnih praznika.

U ambasadi u Beogradu se obrađuju zahtevi za dobijanje vize i za građane sledećih zemalja: Crne Gore, Makedonije i Rumunije. Dokumenta neophodna za dobijanje australijske vize:

  • Važeći pasoš koji mora biti potpisan, imati praznu stranu i važiti minimum 3 meseca po isteku vize.
  • Fotokopija prve strane pasoša i prethodnih viza, stari pasoš na uvid i 1 novija fotografija pasoškog formata
  • Polisa međunarodnog zdravstvenog osiguranja koje možete online kupiti ovde
  • Potvrda o posedovanju deviznih sredstava tokom boravka (dokaz o kupovini valute, stanje na deviznom računu, devizna potvrda o podizanju gotovine sa računa i sl.) i 35 eur taksa za vizu

Više detalja o potrebnim dokumentima za dobijanje vize možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu ambasade kliknite ovde

 Avio karte za Australiju

Kada dobijete vizu, avio karte po najnižim cenama možete online rezervisati i kupiti na linku Letovi za Australiju ili kliknite na naziv grada u koji želite da putujete: Sidnej, Melburn, Pert, Kanbera, Brizbejn. 

Potrebne podatke za izdavanje avionske karte za prekookeanske letove možete pročitati na linku Prekookeanski letovi
Upustvo kako da online kupite karte pročitajte na linku Online kupovina

 

Komentari (521)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.

Nemanja Djalamic 05.02.2013

Ocena:

Postovani
Imam 22 godine po zanimanju sam ekonomski tehnicar, trenutno radim kao argonski zavarivac cevi visokog pritiska. Zanima me da li je zbog prirode mog posla moguce dobiti Australisko drzavljanstvo i pasos?
Unapred zahvalan.

Marijana Lazic 05.02.2013

Ocena:

Postovani,
zanima nas porodicna iseljenicka viza za Australiju ili Novi Zeland, suprug je po struci gradjevinac tacnije zidar-fasader, ja sam gradjevinski laborant, imamo sina od 6,5 godina.
Hvala unapred za odgovor

Branislav Petrovic 21.10.2014

Ocena:

Interesuje me kako moze da se dobije iseljenicka viza za Novi Zeland, sta je potrebno od papira? U pitanju je cetvoroclana porodica (otac 36 god, majka 32 god, sin 11 god, cerka 8 god)

Gabrijela Vukasinovic 05.09.2014

Ocena:

Interesuju nas uslovi za dobijanje iseljenicke vize za Novi Zeland, dajte nam validan sajt.
Unapred hvala.

Milenko Jovanovic 18.11.2013

Ocena:

Da li ste uspeli u ovom cilju?

Dejan Nesic 04.02.2013

Ocena:

Postovani
molim Vas, možete li mi napisati da li postoji način da apliciram za porodicno iseljenje u Australiju. Ja sam poreklom sa Kosova i Metohije,ali od 1999.god kao raseljeno lice zivim u Beogradu.Ozenjen sam i imam cerkicu od tri godine.Zavrsio sam Visu pravnu skolu.Govorim engleski jezik. Unapred zahvalan.

Milan Mitrovic 04.02.2013

Ocena:

Postovani
imam 25. godina, završenu srednju saobraćajnu, vozač kamiona sam već 6 godina pretežno u domaćem transportu i regionu, načuo sam da se u Australiji traže vozači, pa me interesuje da li možete da me uputite gde mogu da se obratim povodom toga?
Unapred hvala...

Bogdan Cvetkovic 04.02.2013

Ocena:

Postovani,
Imam 27 godina, i po zanimanju sam nastavnik odnosno profesor engleskog jezika. Interesuje me da li postoji ikakva mogucnost dobijanja iseljenicke ili radne vize za odlazak u Australiju ili Novi Zeland, odnosno koje su mi opcije. Odakle da pocnem? Pretpostavljam da ce proces biti tezak i dugtrajan, tako da bih zeleo da pocnem sto pre sa prikupljanjem potrebne dokumentacije za aplikaciju. Unapred hvala!

Sanja Ćurčić 04.02.2013

Ocena:

Postovani,
interesuje me koje su mogucnosti dobijanja iseljenicke vize u Australiju?! Ja sam diplomirani biolog, i trenutno nezaposlena a pritom imam i hendikep koji mi nazalost jos vise otezava nazalenje zaposlenja.
Unapred se zahvaljujem i ocekujem odgovor!

Kolijana L. 04.02.2013

Ocena:

Poštovani,
Molim vas, odgovorite mi da kako vas je moguće dobiti kad niko neće da mi se javi u onom terminu od 9-11 h. Javlja se jedino automatska sekretarica i daje mi upustva za dalje korake i na kraju me izbaci .Ludim već mjesec dana! Informisla sam se i na njihovom sajtu za emigracije, ali i tamo ne uspijevam jer se stalno pojavljuje error 505 ili me odbiju sa obrazloženjem da nemam dovoljno radnog iskustva. Moram nekako da započnem!

Sokoli Senad 04.02.2013

Ocena:

Imam 30 god romske nacionalnosti sam, zavrsio sam OS tako da ne radim nigde a imam zenu a dete mi ima 6 meseci nemam ni kucu ni plac sa kosova sam pa me interesuje da li bih ja mogo da dobijem useljenicku vizu za Australiju jer ovde nemam nikakav poso .sve sto znam da radim je: fizikalac kao običan radnik. Voleo bih da izlazim iz ove bede, pa ako možete da mi pomognete?
Hvala unapred

Vladan Vučković 04.02.2013

Ocena:

Postovanje,
Kakve su šanse da ja sa završenom višom prehrambenom školom i supruga koja je na doktorskim studijama na pravnom fakultetu dobijemo iseljeničku vizu za Australiju? Engleski jezik oboje dobro znamo. Hvala u napred.

Sanja Mrksic 31.01.2013

Ocena:

Postovanje,
imam 22 godine, studiram na dva fakulteta u Novom Sadu, posto sam sada vec pri kraju studija, zelela bih kao student dok ne diplomiram i ne pocnem da trazim posao da odem u posetu rodjacima u Australiju. Dakle, da li je moguce da dobijem vizu? Posto sam cula da je jako tesko dobiti vizu, ako si mlad i pritom imas zavrsen fakultet pa sam se zato odlucila na ovu varijantu....
Hvala!!!