Australijska ambasada

australijska-ambasada
Australijska ambasada u Beogradu se nalazi na adresi Vladimira Popovića 38-40, 11100 Novi Beograd.
Telefon za opšte informacije je 011/3303400, a faks na koji možete da pošaljete dokumentaciju i pitanja je 011/3303409. Telefon i faks za vize i imigraciju je 011/3303441.

Radno vreme ambasade je svakog dana od 08:30h do 16:30h osim subote i nedelje i državnih praznika.

U ambasadi u Beogradu se obrađuju zahtevi za dobijanje vize i za građane sledećih zemalja: Crne Gore, Makedonije i Rumunije. Dokumenta neophodna za dobijanje australijske vize:

  • Važeći pasoš koji mora biti potpisan, imati praznu stranu i važiti minimum 3 meseca po isteku vize.
  • Fotokopija prve strane pasoša i prethodnih viza, stari pasoš na uvid i 1 novija fotografija pasoškog formata
  • Polisa međunarodnog zdravstvenog osiguranja koje možete online kupiti ovde
  • Potvrda o posedovanju deviznih sredstava tokom boravka (dokaz o kupovini valute, stanje na deviznom računu, devizna potvrda o podizanju gotovine sa računa i sl.) i 35 eur taksa za vizu

Više detalja o potrebnim dokumentima za dobijanje vize možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu ambasade kliknite ovde

 Avio karte za Australiju

Kada dobijete vizu, avio karte po najnižim cenama možete online rezervisati i kupiti na linku Letovi za Australiju ili kliknite na naziv grada u koji želite da putujete: Sidnej, Melburn, Pert, Kanbera, Brizbejn. 

Potrebne podatke za izdavanje avionske karte za prekookeanske letove možete pročitati na linku Prekookeanski letovi
Upustvo kako da online kupite karte pročitajte na linku Online kupovina

 

Komentari (521)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.

AeroGaga avionske karte 12.04.2013

Ocena:

@Miljan Stanojevic @Mirko Tomic @Milan Markovic za sva pitanja vezana za vize potrebno je da se obratite ambasadi na gore navedenu adresu.
Nakon dobijanja vize avio karte rezervišite na linku Najjeftiniji letovi do Australije.

Miljan Stanojevic 12.04.2013

Ocena:

Nisam ozenjen i nemam dece, imam 39 godina, protiv mene se ne vodi nikakav krivični postupak niti sam ikad za bilo sta osudjivan, 15 godina radnog iskustva u Pivarstvu-kuvar piva, inace tehnicar prehrambene biotehnologije, citam, pisem i govorim engleski jezik...
Interesuje me da li postoji neki legalan program za dobijanje imigracione vize, i koji su uslovi.
Hvala.

Dejan Jovanovic 12.04.2013

Ocena:

Moja tetka je 70-ih radila 5 godina u Australiji.
Da li ima neko pravo na njihovu penziju?

Mirko Tomic 12.04.2013

Ocena:

Živim u BIH, imam familiju u Australiji pa bi hteo kod njih u turisticku posetu, da li postoji mogucnost za dobijanje turisticke vize i sta mi treba, ako mozete da mi pomognete,
Pozdrav

Milan Marinkovic 12.04.2013

Ocena:

Pozdrav
Želeo bih da pitam na koji nacin bih mogao da dobijem radnu vizu za Sidnej/Sydney u Australiji. Ja imam 22 godine i po struci sam kuvar (diplomirao sam pre 3 godine). Govorim perfektno Engleski i Nemacki. Nikada nisam imao nikakvih problema sa zakonom. Ja u Sidneju imam Strica koji zivi tamo vec 43 godina i Australijski je drzavljanin, on je "Developer" to jest bavi se izgradnjom i ima sopstvenu firmu. Molim vas ako biste mogli da mi date neki savet ili da mi objasnite koje sve uslove moram da ispunim da dobijem radnu vizu i koje su mi mogucnosti.
Hvala vam unapred!

AeroGaga avio karte 03.04.2013

Ocena:

@Ilija Jankovic Telefon i faks za vize i imigraciju je 011/3303441. Međutim, svakako je najbolje da se ode direktno u ambasadu jer oni mogu da vam daju spisak dokumnetacije koja vam je potrebna za dobijanje turističke vize

Kada dobijete vizu, avio karte po najnižim cenama možete online rezervisati i kupiti na linku Letovi za Australiju ili kliknite na naziv grada u koji želite da putujete: Sidnej, Melburn, Pert, Kanbera, Brizbejn.

Ilija Jankovicm 03.04.2013

Ocena:

Oženjen sam sa državljankom Australije već 1,5 god, moja se supruga razbolela, i želim otići u turisticku posetu kod nje da je obidjem. Bio sam danas u ambasadi u Beogradu, dali mi neki br telefona na koji ne mogu direktno da razgovaram sa službenikom ambasade. Na koji način ja mogu da apliciram za turisticku vizu, da bih posetio svoju suprugu?
Hvala.

AeroGaga avionske karte 01.04.2013

Ocena:

@Ivan Kozbasic Privremenu radnu vizu zatražite u australijskoj ambsadi koja se nalazi na gore navedenu adresu. Nakon dobijanja vize avio karte rezervišite preko linka Jeftini letovi do Australije

Ivan Kozbasic 01.04.2013

Ocena:

Imam 52 godine i po struci sam agronom (Smer stočarstvo) i trenutno bez posla! Informacije od prijatelja prema meni su te, da Australija prima na rad osobe starosti do 55 godina.
Da li je to tačno? I da li mogu da zatražim privremenu radnu vizu u Australiji?

AeroGaga avio karte 31.03.2013

Ocena:

Svakako da postoji mogućnost da odete u Australiju i radite kao vozač. Međutim, da bi ste otišli potrebno je da dobijete radnu vizu od ambasade Australije. Nije moguće otići u Australiju sa vizom Engleske.

Australijska ambasada u Beogradu se nalazi na adresi Vladimira Popovića 38-40, 11100 Novi Beograd. Telefon za opšte informacije je 011/3303400, a faks na koji možete da pošaljete dokumentaciju i pitanja je 011/3303409.

Kada dobijete vizu, avio karte po najnižim cenama možete online rezervisati i kupiti na linku Letovi za Australiju ili kliknite na naziv grada u koji želite da putujete: Sidnej, Melburn, Pert, Kanbera, Brizbejn.