Informacije za putnike

Grupno putovanje avionom

Pozovite 0800085085 ili 062280029 i dobićete savet kako da organizujete grupno putovanje. Nudimo najbolje rešenje za poslovno, studentsko ili bilo koje drugo putovanje za grupu od 10 i više putnika.

Bezbednost u avionu

Svakoj avio-kompaniji može da se desi nesreća, bez obzira na mere sigurnosti koje ona preduzima i bez obzira na dotadašnju objektivnu ocenu stepena njene sigurnosti.

Prvi civilni avion na aerodromu Morava

Prvi civilni avion sleteo je danas na aerodrom "Morava" kod Kraljeva, koji je do sada funkcionisao isključivo kao vojni aerodrom, a po realizaciji planiranih investicionih radova, biće mešovita vojno-civilna vazdušna luka.
Među putnicima na tridesetominutnom letu bili su predsednik Srbije Boris Tadić, ministar odbrane Dragan Šutanovac, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i ambasador Turske u Beogradu Ali Riza Čolak

Unos tečnosti u avion

Na osnovu Zaključaka Komiteta za vršenje poslova vezanih za bezbednost civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, a u cilju ispunjavanja preporuke međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO) Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je usvojio ograničenja i uslove za dozvoljen prenos tečnosti, gelova i aerosola u ručnom prtljagu kao i način obavljanja bezbednosnog pregleda ručnog prtljaga.

Otkazani direktni letovi Beograd Čikago

Dana 22.06.2011.godine objavljeno je da su na relaciji Beograd Čikago otkazani svi direktni letovi koje je trebalo američka aviokompanija Swift Air da uspostavi.
Letovi su otkazani zbog nedostataka u priručnicima za obuku.
Međutim, na sajtu kompanije se navodi da će dostaviti unapređene priručnike američkim vazduhoplovnim vlastima kako bi ispunila sve bezbednosne i formalne uslove za obavljanje letova.