Blog

Kako se pripremiti za letovanje sa malim detetom

Sezona godišnjih odmora polako počinje, kao i euforija oko priprema i pakovanja, šta je sve potrebno kako bi vaš odmor bio što prijatniji i na koje stvari treba obratiti pažnju ukoliko prvi put putujete sa sa malim detetom. Evo nekoliko predloga kako da se dete ne uplaši od vode, šta sve treba spremiti i na šta treba obratiti pažnju.

Spakujte kofer u četiri koraka

Ukoliko vas od same pomisli na pakovanje zaboli glava, poslušajte sledeće savete koji će vaše pakovanje učiniti bržim, a kofer koji nosite lakšim. Dovoljno je da pre početka istražite temperaturu i ponesete samo ono što vam je zaista potrebno.

Amazonska toplina na transibirskoj železnici

Bio je to prelaz iz jeseni u zimsko doba, vraćao sam se sa poslovnog puta do Londona. Kod nas u Moskvi vreme je već uveliko zimsko, pa sam se psihički spremao za onaj prvi ledeni talas kada izađem sa Šeremetjeva. Avion je bio pun, samo mesto pored mene bilo je prazno. Pomislio sam, ko li će to biti sada?! Pojavila se mlada devojka tamnije puti. Posle kratkog razgovora rekla mi je da u Moskvu ide samo zbog vožnje transibirskom železnicom.

Iskustva sa prestonicom slobodne Bavarske

Glavni grad zemlje pereca, belih kobasica, piva i BMW-a. Stalno je u vrhu najskupljih gradova u Evropi po životnom standardu. Nemci ističu da je mesto u kome bi najviše voleli da žive, a okružen je Alpima i najlepšim evropskim pejzažima. Njegovim ulicama ne haraju kriminalci, već srećni i zadovoljni meštani. Sedište je dva najbolja nemačka univerziteta i nekih od najboljih primeraka arhitekture baroka i rokokoa. Do sada ste sigurno pogodili. Reč je o olimpijskom gradu Minhenu. Kada god želite da mu se vratite, pročitajte ovo uputstvo, a za duži boravak konsultujte vaš novčanik.

Svi putevi vode u Rim

Kada ste već u Rimu postoji mnogo mesta koja morate obići, inače se neće računati da ste bili tamo. Koloseum je najposećenije mesto u Rimu. Objedinjena karta za rimske antičke spomenike košta do 15 evra i za tu cenu pored Koloseuma možete videti i Rimski forum i Palatin. Najveća gužva za kupovinu kartice je ispred Koloseuma, a možete je kupiti i ispred ova druga dve lokacije i tako sebi uštedeti vreme.

Kako se snaći u Cirihu

Cirih je ne samo najlepši grad Švajcarske već možda i celog sveta. Kada sam se odlučio za studije u inostranstvu, logičan izbor bio je Cirih, s obzirom da mi rođaci tamo žive. Oni su se navikli na kvalitet života kojim se tamo živi, ali za mene kao studenta iz Srbije to je bio šok koji ni danas ne mogu da prevaziđem. Cirih je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Evropi, jer ima raznoliku i skoro beskrajnu turističku ponudu.

Beč, sad ili nikad - kartica za popuste

Bečka kartica za popuste nudi preko 200 popusta za različite aktivnosti u Beču po ceni od 19.90€. Na prvom mestu tu je neograničeno korišćenje podzemnog, autobuskog i tramvajskog saobraćaja u trajanju od 72 sata. Među karticama 16 najvećih evropskih gradova, bečka kartica proglašena je najboljom sa najviše aktivnih popusta.