Blog

Tropsko ostrvo u srcu Evrope

Ljubitelji ste toplijih krajeva i jedva čekate leto da pobegnete na obalu, sklonite se pod palmu i uživate u koktelima i pogledu na horizont. Ipak, ljudska domišljatost je dovela do toga da ne morate čekati leto da uživate u ovakvoj atmosferi niti je potrebno da putujete kilometrima daleko na neko od predivnih tropskih ostrva.

Maldivi – podvodni hotel

Do kraja ove godine na ostrvu Rangali biće otvorena prva podvodna vila na svetu. Ovaj podvodni hotel će se zvati Muraka, što znači koral u divehiju (jezik Maldivljana).

Lowcost Aviokompanije

Uvek ste želeli posetiti neku evropsku metropolu, ali niste mogli priuštiti skupu avionsku kartu. Možete li verovati da za 10 evra možete odleteti u London ili za 15 evra za Pariz, e pa sve je to moguće sa lowcost aviokompanijama. Kako i samo ime kaže to su niskotarifni ili jeftini avioprevoznici.

Marokanski specijaliteti

U Maroku se koriste svježe namirnice koje se uzgajaju lokalno, a tržište još nije preplavljeno gotovim proizvodima zbog čega je hrana u Maroku ukusna gotovo na svakom koraku.

Umesto presedanja, najduži direktni let!

Australijska avio komapnija "Kavantas", zajedno sa najvećim proizvođačima aviona, Erbasom i Boingom, radi na "Projektu: Izlazak sunca" (Project Sunrise), koji bi trebalo da omogući najduži direktni let izmedju Sidneja i Londona u trajanju od 20 sati.