Blog

Nova godina u Emoni

Kupio sam jeftine avio karte za decembar do Ljubljane za celu porodicu. Nije izašlo mnogo, četiri povratne karte preko Air Serbia su bile oko 48 hiljada dinara. Duže vreme sam pratio cene i ovo je najjeftinije što sam ikada video za let do Ljubljane. Mojoj porodici i meni je ovo prvi odlazak posle onih dešavanja. Nekako smo bili inertni, a naši prijatelji nas odavno zovu da ih posetimo.

Zlatni Prag iz drugog ugla

Upoznavanje sa Pragom započeli smo šetnjom po Starom gradu i zamku, i sve je ličilo na one klasične dosadne ture koje turističke agencije organizuju. Odjednom nam je sinulo, imali smo nešto novca i odvojili smo se. Želeli smo da upoznamo dušu ovog grada, vi procenite da li smo uspeli.

Kako stići sa pariskih aerodroma do centra grada

Sto puta sam čuo izraze grad svetlosti, prestonica mode i slično. U njemu možeš da vidiš najpoznatije spomenike na svetu, ali to se sve pretvorilo u puke fraze. Da li je to samo dobar marketing, ili je nešto od mističnosti Pariza ipak sačuvano. Grad ima 12 miliona stanovnika, gusto je naseljen, naročito u centru, ima tri aerodroma, a naš let je išao na Šarl de Gol.

Aerodrom Sabiha Gokcen - prevoz do Taksima

Sve više putnika sleće na aerodrom Sabiha Gokcen u Istanbulu. Ovaj aerodrom se nalazi u azijskom delu grada i udaljen je oko 50km od Taksima. Air Serbia ponudio je jeftine avio karte do Istanbula ovih dana, ali nisam obratio pažnju na aerodrom do koga se leti. Pogledajte najjeftiniji i najlakši način da dođete do centra Istanbula ako sletite na aerodrom Sabiha Gokcen.

Četiri dana u Istanbulu

Ne mogu više ni da se setim kako smo isplanirali put. U toku je bila neka jesenja akcija i karte su bile takoreći upola cene! Odmah smo rezervisali preostalo je samo da se pronađe odgovarajući smeštaj. Razmišljali smo i o odlasku autobusom, ali pošto oboje radimo, nije bilo vremena da tako dugo putujemo pa smo odabrali avion što se na kraju ispostavilo kao dobra odluka.

Letovanje u Alanji

Turska je idelano mesto za odmor. Prelepe plaže, mnogobrojni barovi i mnoštvo atrakcija čine da svaki turista bude u potpunosti zadovoljan.

London

The capital of United Kingdom is located in southeast part of country on the banks of the River Thames. London is currently one of the most visited cities in the world. In today’s blog we will present some popular tourist places.

Londýn

Najväčšie a zároveň hlavné mesto Spojeného kráľovstva sa nachádza v juhovýchodej časti krajiny na brehu rieky Temža. V súčasnosti patrí k jedným z najnavštevovanejších miest na svete. Dnes Vám predstavíme niekoľko turisticky vyhľadávaných lokalít v Londýne.